Blog

Sistemul Smart Home ofera o securitate sporita casei tale

Rasa umana a cunoscut o evolutie extraodinara de-a lungul timpului, iar securitatea acesteia este foarte importanta. Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au incercat cum au putut mai bine sa-si securizeze locuintele in fata rau facatorilor.

Odata cu trecerea anilor, rasa umana a reusit sa se adapteze si sa evolueze pana in punctul in care a dezvoltat sisteme de securitate apropiate de perfectiune.

De cativa ani incoace, utilizatorii de sisteme de alarma folosesc variantele cablate sau wireless, la care sunt conectati mai multi senzori ce transmit alerte catre diverse dispozitive de fiecare data cand este detectata o prezenta nedorita.

Sistemele mai sus amintite sunt in prezent cele mai populare, dar cu timpul vor ramane doar o amintire, deoarece in lume se instaleaza deja o noua era: cea a Smart Home.

Ce reprezinta sistemul Smart Home?

Sistemul Smart Home face referire la casele inteligente. Practic, orice locuinta poate deveni smart, iar sistemele dinauntrul acesteia vor fi interconectate si puse la dispozitia utilizatorului prin intermediul unui smartphone sau a unei tablete. Acest lucru o demonstreaza si tehnologia Google Home, propusa de gigantul IT Google. Aceasta consta intr-un asistent virtual integrat intr-o carcasa moderna, care iti ofera solutii instant la intrebarile pe care proprietarul i le adreseaza.

Portile sau usile inteligente

Portile sau usile inteligente este cem ami bun exemplu in acest sens. Portile care se deschid prin telecomanda nu reprezinta o noutate, dar o usa care integreaza un senzor de amprenta si se deschide doar la atingerea proprietarului este ceva mai rar intalnit. De asemenea, unele modele pot fi sincronizate cu telefonul si se inchid sau se deschid automat doar in prezenta proprietarului.

Camere video controlabile de la distanta

Cel mai important avantaj a acestor camere video este acela ca pot fi accesate de la distanta printr-un telefon sau computer. Camerele  se conecteaza la o retea locala de internet si pot fi accesate prin IP. Unele variante dispun de microfon, difuzor si control PTZ, deci pot receptiona sunetul din incapere sau pot fi miscate de la distanta.

Acestea sunt insa doar cateva exemple despre ce inseamna Smart Home. Lista obiectelor ce pot fi conectat dintr-o casa este destul de lunga si poate include diverse aparate, de la cele care folosesc sisteme de operare iOS sau Android, la sisteme de incalzire si chiar paturi care monitorizeaza somnul.